TARİHÇE

24.09.2013 3585

TARİHÇE

Okulumuz Keçiören İlçesi, İncirli Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindedir. Okulumuz 6720 m² arsa üzerine kurulmuştur. Okul arsası emekli Kurmay Albay Faik ERBAĞI tarafından bağışlanmıştır.

12 Aralık 1969 tarihinde 5 derslik, 1 salon, 1 müdür odası ve 1 bekleme odası ile hizmete açılmıştır.

Okulumuz ilk eğitim-öğretime başladığı zaman II.İncirli İlkokulu ismini almıştır. Zamanla çevreye yeni konutların yapılması ve yeni yerleşim alanında nüfusun artması ile üçlü eğitime başlamış, derslikler yetersiz kalınca da ek bir bina yapılmıştır.

Yeni yapılan 7 derslikli ek bina 1974-1975 eğitim-öğretim yılında tekrar ikili eğitim-öğretime dönerek hizmete başlamıştır.

Beslenme odasının dersliğe çevrilmesi ile burada bir alt özel sınıf açılmıştır. Böylece 13 derslik ile öğretime devam edilmiştir.

1980 yılı Aralık ayında konferans salonu ikiye bölünerek dersliğe çevrilmiş, derslik olarak kullanılan bölümde sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki anasınıfı açılmıştır.

1984 yılı Temmuz ayında 5 derslikli ek bir binanın temeli atılmıştır.Bilahare projede yapılan değişikliklerle yeni ek bina;1 çok yönlü salon, 1 laboratuvar, 1 kitaplık, 1 araç odası, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası ve 8 derslik ile 12 Şubat 1986 günü öğretime açılmıştır.

Yeni binanın hizmete girmesi ile okulumuzdaki sınıfların mevcutları düşmüş ve 1 ana sınıfı daha açılarak 4 ana sınıfı işle hizmet vermeye başlamıştır.

Bugün okulumuzda 21 derslikte öğretim yapılmakta, 1 alt özel sınıf daha açılarak 2 özel sınıf hizmet vermektedir.

1969-1970 öğretim yılında okulumuzun ismi değiştirilerek Faik Erbağı İlkokulu ismini almıştır.

1994 yılından 2012 yılına kadar ilköğretim okulu olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir.

2012 yılında 6287 sayılı kanunla,okulumuz yeni binası ilkokul,eski binası ise ortaokul olarak dönüştürülmüştür.